(About)


Poolhert Productions werd in 2015 opgericht door Ellen Pollard en Marie De Hert, hartsvriendinnen met een passie, toen nog, zonder uitlaatklep. Poolhert werd gestart vanuit een interesse naar diepmenselijke verhalen: kleine verhalen over grootse dingen en intieme portretten van diepe emoties. Doorheen de jaren ontwikkelden ze een eigen typerende beeldtaal en stijl. Poolhert heeft oog voor onopvallende, maar veelzeggende details en zet de beleving van personages altijd centraal. De toon is steeds oprecht, teder, én doorspekt met een lichtvoetige vleug humor.

Poolhert is een productiehuis in volle groei. Ze verdienden hun strepen met diverse passieprojecten (documentaires – lang en kort en een fictie kortfilm) die werden vertoond op verschillende festivals wereldwijd en uitgezonden op Canvas, Ketnet en VPRO. De laatste jaren spitsten ze zich steeds meer toe op auteursdocumentaires en waagden ze zich ook aan fictie.

Poolhert werkt vaak samen met dezelfde creatieve partners: productiehuis Studio Tropics, social strategy agency BeeKeepers, branding agency Lobster, en ook in-house zijn ze in volle groei. Maxim Van Kerrebroeck, monteur en allround postproduction manager vervolledigt het team.

Meer weten of koffie drinken? Welkom!

Meet the team


ELLEN POLLARDfounderdirector, cinematographer, creative editorhello@poolhert.com+32 (0) 498 25 46 21

MARIE DE HERTfounderdirector, screenwriter, creative producerhello@poolhert.com

MAXIM VAN KERREBROECKcreative editor, postproduction managermaxim@poolhert.com+32 (0) 471 08 75 16

ILSE SCHOONEKNAEPcreative producerhello@poolhert.com+32 (0) 498 65 51 07