Dag Ma


Documentaire2023
Dag Ma vertelt het verhaal van Irène (103) en Yvette (68), moeder en dochter.  Ze wonen in het woonzorgcentrum. Samen, want Yvette heeft een mentale beperking, en kan niet zonder haar moeder. De film volgt de moedige reis van Yvette, die weldra geenvleugels meer heeft om onder te schuilen.  Zal Yvette de kracht vinden om de eerste stappen te zetten richting een leven zonder haar moeder? Het is een film vol emotie, drama en levenswijsheden, maar vooral veel humor.
Voor coregisseur Ellen waren tante Irène en Yvette niet meer dan verre familieleden.  Een oudtante en haar dochter, zonderlinge verschijningen. Yvette zit erbij maar praat niet.  Waar Yvette is, is Irène. Waar Irène is, is Yvette. Yvette werd geboren met een mentale beperking. 68 jaar later is ze wereldvreemd en schuilt ze nog steeds onder moeders vleugels. Irène beseft dat ze Yvette zal moeten achterlaten. Ze maakt zich zorgen over hoe het later met haar dochter zal gaan. Dag Ma is een verhaal over moederliefde en afscheid nemen. Voor elke ouder van een kind met een beperking is het nakende afscheid loodzwaar. Het is een afscheid in onzekerheid. Zal mijn kind het wel redden zonder mij?
Dag Ma is een hartverwarmende documentaire die ons doet stilstaan bij de mensen die we graag zien. Waartoe zijn we bereid voor onze geliefden, en wat gebeurt er als we er plots alleen voorstaan? En wordt er nog geluisterd naar de mensen die in de schaduw van onzemaatschappij leven?  Dag Ma vertelt het verhaal van twee moedige vrouwen die vaak niet gehoord worden.
Indien gewenst kan deze film vertoond worden op jouw evenement.Contacteer ons voor meer info.
Date of release: 2023
Producer
Borgerhoff & LamberigtsPoolhert Productions
Director
Ellen Pollard & Marie De Hert
DOP
Ellen Pollard
Awards & Events
Docville 2023Beste Nationale Documentaire
CONNEXT 2022Nationale Pitch selectie Bye Mom Documentary
Sunny Side of the Doc 2022Winner Coup De Coeur AwardsWork-in-Progress Bye Mom Documentary
When East Meets West 2020Internationale Pitch selectie Bye Mom Documentary

Dag Ma

Give me more


In Fien, Jip en Fien, wordt een hechte band tussen broer en zus op de proef gesteld door de eerste liefde.

Fien, Jip en Fien


Deze film documenteert het 100 jarig bestaan van YWCA Antwerpen, die met 25 miljoen leden wereldwijd, de grootste vrouwenorganisatie ter wereld is.

YWCA: Your Wife Constantly Away