YWCA: Your Wife Constantly Away


Documentaire2019
Deze film documenteert het 100 jarig bestaan van YWCA Antwerpen, een organisatie die, ondanks haar lange bestaan, niet heel bekend is. YWCA Antwerpen maakt deel uit van de wereldwijde YWCA, die met 25 miljoen leden de grootste vrouwenorganisatie ter wereld is. YWCA Antwerpen geniet ook van de bescherming van hare Majesteit de Koningin.
Wat de Antwerpse tak van deze organisatie zo uniek maakt, is het pluralisme. Vrouwen van alle leeftijden, etnische achtergronden, geloofsovertuigingen en meer kunnen terecht bij deze unieke organisatie en dit al 100 jaar lang.
De film is opgebouwd rond archiefmateriaal, getuigenissen, verhalen en het huis van YWCA in de Paleisstraat 39-41 te Antwerpen. Dit geeft een goed beeld over de evolutie die deze organisatie heeft doorgemaakt en waarom de organisatie vandaag is zoals ze is.
Het verhaal van YWCA is één van openheid en tolerantie, moed en doorzettingsvermogen, feminisme en empowerment en van liefde en vriendschap.
Date of release: 2019
Producer
Poolhert Productions for YWCA
Director
Ellen Pollard & Marie De Hert
DOP
Ellen Pollard
Events
Vertoond in Red Star Line Antwerpen en op verschillende voorstellingen in cultuurhuizen.

YWCA: Your Wife Constantly Away

Give me more


Soms heerlijk schalks, soms intens ontroerend, schildert dit intieme portret een unieke moeder-dochter relatie vol liefde, tederheid en familievreugde, ook in de latere fase van het leven.

Dag Ma


In Fien, Jip en Fien, wordt een hechte band tussen broer en zus op de proef gesteld door de eerste liefde.

Fien, Jip en Fien